משרד עורכי דין דייויס עוסק למעלה מ-30 שנה בתביעות רשלנות רפואית במקרים שונים ומגוונים של נזק שנגרם כתוצאה מטיפול רפואי לקוי. המשרד מציע למי שניזוק פגישת ייעוץ ללא התחייבות, לצורך בחינת המקרה באופן פרטני. הפגישה מתקיימת עם עו"ד יונתן דייויס, מנהל המשרד, המייצג נפגעי רשלנות רפואית ומרצה בנושא מאז שנת 1985.
כאשר אנו פונים לרופא עקב מיחושים וכאבים ותחושה שדבר מה חריג ולא מובן מתרחש בגופנו וגורם לנו סבל, בדרך כלל מתבצעת אבחנה ראשונית ואליה מתלווה הצורך בעריכת בדיקה או סדרת בדיקות נוספות, כדי לאבחן את מקור הכאבים ולמצוא להם טיפול הולם.
הפניה לבדיקות מתבצעת גם לצורך מניעתי – אם יש לנו היסטוריה משפחתית ביחס למחלה מסוימת כגון סרטן שד, סרטן קיבה, התקפי לב וכד' ובדיקות רפואיות אחרות שאנו מבצעים הן בדיקות שגרתיות מדי תקופה לפי דרישת מקום העבודה, מכון כושר או למען שקט נפשי שלנו כגון בדיקת פאפס, ממוגרפיה, אולטראסאונד, בדיקת דם סמוי ועוד.
המקרים בהם טיפל משרדנו, נוגעים למקרים רבים בהם נגרם נזק עקב בדיקה רפואית שבוצעה ברשלנות או שפענוחה היה שגוי או חסר וכן במקרים בהם עקב אי קיומה של בדיקה רפואית חיונית הוחמר המצב הרפואי ונגרם נזק לחולה.
חובתו של הרופא הוא לחקור ולאבחן בעיה רפואית באם קיימת, ולהסביר למטופל את האפשרויות השונות העומדות בפניו. לעיתים קרובות נמנע רופא המשפחה מלהפנות לבדיקות המתאימות וכך האבחנה עלולה להיות מוחמצת או להתאחר.
חשוב ביותר לשמור את כל המסמכים הרפואיים, או העתקים שלהם, כמו גם תיעוד ורישום של כל מה שנאמר ונעשה על ידי הצוות הרפואי טרם עריכת הבדיקה ואף לאחריה, וכך גם במקרים של החמרה עקב אי עריכה של בדיקות. התיעוד הוא בעל חשיבות רבה כשמבקשים להוכיח רשלנות רפואית בבית המשפט.
בית המשפט קבע לא פעם כי שאלת היקף חובת היידוע מורכבת במיוחד ביחס לבדיקות אבחון ואיתור מוקדם, כאשר אלו בדיקות שיגרתיות המבוצעות לכלל האוכלוסייה: "ככל שמתרבות אפשרויות הבדיקה, עם חידושי הרפואה, מן הראוי יהיה לקבוע את היקף חובת היידוע של המטופל. סוגיה זו שייכת גם לתחום הרשלנות הרפואית המתבטאת באי-עריכת בדיקות, ואינה מצטמצמת רק לשאלת גילוי מידע. ההשלכות של היקף החובה להפנות לקיומן של בדיקות כאלה ונוספות, הן רבות מבחינה ערכית ואף כלכלית".
מכאן עולה גם החשיבות הרבה בקבלת ייעוץ משפטי מקצועי מעורכי דין בעלי ניסיון רב בתחום הרשלנות בבדיקות רפואיות.
לעתים האבחנה הרפואית עלולה להיות מוחמצת בשל אי הפניה לבדיקות רפואית שאם היו נעשות במועד, ניתן היה לאבחן ולרפא את המחלה לאי הפניה לבדיקות רפואיות. יש השלכות משפטיות המכונות בעגה המשפטית "נזק ראייתי".
מספר מקרים הוגדרו כגורמים לנזק ראייתי: